Το Mediterranean College Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των Ακαδημαϊκών συνεργατών του, διοργάνωσε το Learning & Teaching Conference 2020, με θέμα: «Innovative tools for transferring knowledge».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και επιμόρφωση του ακαδημαϊκού προσωπικού των Σχολών του Κολλεγίου, σχετικά με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων, για την επίτευξη της πιο αποτελεσματικής μετάδοσης της πληροφορίας στους φοιτητές.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, η Δρ. Χριστίνα Καλαϊτζή – Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη της Σχολής Επιστημών της Αγωγής – και η Δρ. Χριστίνα Βολιώτη – Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη της Σχολής Πληροφορικής – παρουσίασαν ένα καινοτόμο μοντέλο διδασκαλίας στον χώρο της εκπαίδευσης. Ο Υποψήφιος Διδάκτορας Ανδρέας Πλαγεράς – Καθηγητής της Σχολής Πληροφορικής του Κολλεγίου – μας ενημέρωσε για την τεχνολογία που θα χρησιμοποιείται στο μέλλον, με στόχο τη μετάδοση της πληροφορίας σε νεαρές ηλικίες.
Στον χώρο του αθλητισμού, ο Δρ. Ελευθέριος Δημητρός – Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής Επιστημών Υγείας & Αθλητισμού του Mediterranean College – ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις πρακτικές μάθησης που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές, όταν βρίσκονται στο πεδίο άθλησης, ενώ η κα Σοφία Παπουτσή – Καθηγήτρια της Σχολής Ψυχολογίας του Κολλεγίου – αναφέρθηκε σε προσεγγιστικούς τρόπους διδασκαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ενεργή συμμετοχή των μαθητών, κατά τη διάρκεια της διάλεξης.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας των παρουσιάσεων, συμβάλλοντας σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.