MBA – Master of Business Administration

diploma-icon

University of Derby

 

world29

Ελληνική & Αγγλική

 

calendar137

Οκτώβριο & Ιανουάριο

 

wall21

2-3 έτη

 

 • Το University of Derby κατέχει την 1η θέση στην Ελλάδα σε σπουδές Business (μεταξύ των Βρετανικών Πανεπιστημίων που εκπροσωπούνται στη χώρα μας)
 • MBA πιστοποιημένο από το CMI (Chartered Management Institute) της Βρετανίας
 • Πρόσφατα ανανεωμένο περιεχόμενο (2014) με έμφαση σε καινοτόμα μαθήματα (βιωσιμότητα, διαχείριση γνώσης, κ.α.)
 • Το μεγαλύτερο ΜΒΑ στην Ελλάδα, με περισσότερους από 120 φοιτητές
 • Συμμετέχουν μεσαία και ανώτερα στελέχη ελληνικών & πολυεθνικών με εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης (networking)
 • Διδασκαλία προσαρμοσμένη σε στελέχη (ηλεκτρονική τάξη, ατομική υποστήριξη, αξιολόγηση μέσω γραπτών εργασιών, κ.α.)
 • Διδάσκουν στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες με άρτιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο

 

Ανταποκρινόμενο στις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται για τον Έλληνα manager στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και τις διαρκώς αυξημένες πιέσεις των οργανισμών για αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα, το Mediterranean College προχώρησε σε μια εκ βαθέων ανανέωση του MBA. Μέσω της συνεργασίας του με το University of Derby, το Mediterranean College προσφέρει στους φοιτητές του ένα πρόγραμμα θεμελιωμένο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του διοικητικού στελέχους για διευρυμένη αντίληψη όλων των λειτουργιών μιας επιχείρησης, ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και ικανότητα προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Σκοπός του προγράμματος είναι να αποτελέσει τη θερμοκοιτίδα των επιτυχημένων managers και ηγετών του μέλλοντος.

Το MBA του Mediterranean College είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται στην Ελλάδα και είναι πιστοποιημένο από το Chartered Management Institute (CMI). 

To MBA του Mediterranean College επιλέγουν κάθε χρόνο δεκάδες επιχειρήσεις για την εκπαίδευση των στελεχών τους.

EMΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΟΥΛΑ ΥΑΛΟΥΡΓΙΚΗ ΕΛΓΕΚΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΛΒΑΛ ΜΑRK'S & SPENCER
FOLLIE-FOLLIE KLM SIEMENS
ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΥΨ NESTLE ΟΜΙΛΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ
ΠΥΡΣΟΣ SECURITY SHELL HELLAS SPACE HELLAS
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ ΒΙΒΕXΡΩΜ MEΒΓΑΛ
LEVI'S OTENET ΑΝΟΔΙΚΗ CLEANING SERVICES
TΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΑΙΣ FORTHNET
PPG HELLAS Ν. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΕΗ
COSMOTE MELLON TECHNOLOGIES ELENI PSIMITIS SA
J & P ΑΒΑΞ ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ CARRIER
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ GALENICA ΕLPEN ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΡΑΓΚΙΩΝΗ ΑΤΗΕΝS OIL
GOODY'S CENTROFIN EUROBANK
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
HEWLET PACKARD SCA PACKAGING ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
LA FOURCETTE LINEA IMPORTS SPEED COURRIERS
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ PERNOD RICARD HELLAS ΛΑΙΚΗ FACTORING
ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ EYΡΩ ΧΑΡΤΙΚΗ ΕΧΟDUS
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΑΡΒΟ ΑΒΕΕ BIOIATΡIKH
VODAFONE ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 2004
INTRACOM ΕΛΤΑ ATE LEASING
ALPHA LOGISTICS ΑΤLANTIC SUPERMARKET IDEAL STROM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΒΕΡΕΜΗΣ ΟΤΙΣ ΑLCATEL
ΒΤ SOUEL ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ HENKEL PELICAN
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΟ ΕΛΔΑ GAC SHIPPING
LLOYD'S REGISTER ΜΑSTERPACK PRINTEC
UNILEVER ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ TASTY FOODS
FIRST DATA MOTOR-OIL METRORAMA ΕΚΔΟΤΙΚΗ
ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ CHRISTIAN DIOR BBDO
ΠΡΟΜΟΔΑ ΑΕΒΕ PHILIPS EXPO
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ ARITI SA LANDIS & GYR

Το MBA σχεδιάστηκε για να προσφέρει σε υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά και σε όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν σε ανώτερες διοικητικές θέσεις εταιριών και οργανισμών κάθε κλάδου, τη δυνατότητα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να διευρύνουν και να εμπλουτίσουν την υπάρχουσα διοικητική τους εμπειρία και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους στον τομέα του μάνατζμεντ.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

 • Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών (επικυρωμένο) *
 • Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
 • Βεβαίωση εργασιακής εμπειρίας
 • Συστατικές επιστολές (2)
 • Καλή γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 6.5 ή αντίστοιχο) – ισχύει για το αγγλόφωνο πρόγραμμα **
 • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
 • Φωτογραφίες (4)
 • Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)

* Υποψήφιοι που δε διαθέτουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών ενθαρρύνονται να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα. Παράγοντες όπως, κατοχή επαγγελματικών πιστοποιητικών, αποδεδειγμένη διοικητική εμπειρία και ένδειξη δέσμευσης για πανεπιστημιακές σπουδές συντελούν στην αποδοχή μη πτυχιούχων στο ΜΒΑ.

** Yποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα και ευθυμούν να παρακολουθήσουν το αγγλόφωνο πρόγραμμα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Το MBA περιλαμβάνει 6 μαθήματα των 20 διδακτικών μονάδων (credits) και μία διπλωματική εργασία 60 credits.

Τα μαθήματα διεξάγονται σε εξαμηνιαία βάση και η διδασκαλία και μάθηση πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους: lectures (διαλέξεις), seminars (σεμινάρια), guest lectures (διαλέξεις από επισκέπτες), presentations (παρουσιάσεις), workshops (εργαστήρια), supervision (επίβλεψη), independent learning (ανεξάρτητη μάθηση).

Το πρόγραμμα έχει μια προοδευτική εξέλιξη που επιτρέπει στους φοιτητές να ενισχύσουν και να εφαρμόσουν δεξιότητες κριτικής ανάλυσης, σύνθεσης, στρατηγικής θεώρησης, μάθησης μέσω έρευνας και ανεξάρτητης κρίσης. Έμφαση δίνεται στη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, μέσω της παροχής μαθημάτων που καλύπτουν όλο το εύρος των διοικητικών λειτουργιών, όπως ενδεικτικά: τη διαχείριση ανθρώπων, τη στρατηγική, τα χρηματοοικονομικά, το marketing και τις λειτουργίες (operations).

Όλα τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα με τρόπο ώστε να ενσωματώνουν ένα διευρυμένο περιεχόμενο ώστε να μην βλέπουν το κάθε αντικείμενο μεμονωμένα, αλλά αντίθετα, να τονίζουν την αλληλεπίδραση των διαφόρων τομέων του μάνατζμεντ και του τρόπου που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους (πχ. στρατηγική και μάρκετινγκ, χρηματοοικονομικά και πληροφοριακά συστήματα, κ.ο.κ.)

Έτος 1

Έτος 2

Εξάμηνο 1

Εξάμηνο 2

Εξάμηνο 3

Εξάμηνο 4

Contemporary Challenges in Leadership and Management:

 • Organisational Behaviour
 • Change Management
 • Strategic Leadership

Improving Financial Performance:

 • Financial Management & Managerial Accounting
 • Management Information Systems (MIS)

 

Leading, Managing and Developing People:

 • Human Resource Management/ Development
 • Leadership and Organisational Behaviour

Strategic Management: 

 • Global Corporate Strategy
 • Corporate Social Responsibility
 • Innovation & Knowledge Management

Markets, Customers and Marketing:

 • International / Global Markets
 • Marketing Management
 • Consumer Behaviour

Sustainable Business Operations:

 • Quality & Operations Management
 • Project Management

 

 

Independent Study

 

Στέργιος Αθιανός

Ο Δρ. Στέργιος Αθιανός είναι κάτοχος BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στις Οικονομικές Επιστήμες. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ι.S.M.A, MSc in International Securities Investment and Banking, του πανεπιστημίου του Reading και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Χρηματιστηριακή Ανάλυση από το πανεπιστήμιο του Leeds. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία καθώς επίσης και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Επιπλέον έχει συγγράψει περισσότερες από 45 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, καθώς επίσης είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων. Τέλος στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται: Η υιοθέτηση και εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από τις Ελληνικές Ανώνυμες Επιχειρήσεις, Χρηματοοικονομικές Αγορές, Παράγωγα Χρηματοοικονομικά Προϊόντα.

 

valasidou-introΑρετη Βαλασίδου

Η Δρ. Αρετή Βαλασίδου είναι μετά - Διδακτορική ερευνήτρια του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από όπου και πήρε τον Διδακτορικό της τίτλο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, MSc, στην Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το Strathclyde University και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην εκπαίδευση ενηλίκων από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διδάσκει τα τελευταία 12 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , στα ΤΕΙ Σερρών καθώς και σε ποικίλα Κολλέγια και ΙΕΚ. Ακαδημαϊκά άρθρα και εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εκπαίδευση ενηλίκων, στην εξ'αποστάσεως εκπαίδευση και στην δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος από τα πληροφοριακά συστήματα.

 

geranios

Δρ. Μιχάλης Γεράνιος

Ο Δρ. Μιχάλης Γεράνιος είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες από το ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο IRIS Research Laboratory, ενώ έχει παρουσιάσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, στην Επιχειρησιακή Έρευνα και στα Logistics.

  

gkorezis updΠαναγιώτης Γκορέζης

Ο Δρ. Παναγιώτης Γκορέζης είναι διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου στο επιστημονικό πεδίο της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές με τίτλο «Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων και Διοίκηση Γνώσης» στο Πανεπιστήμιο του Lancaster της Μ. Βρετανίας. Τα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε αρκετά ακαδημαϊκά περιοδικά όπως είναι το The International Journal of Human Resource Management (υπό δημοσίευση) καθώς και στα πρακτικά πλήθος συνεδρίων με κριτές. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα (Πυθαγόρας, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στις Ανταμοιβές, στην Ψυχολογική Ενδυνάμωση, στην Οργανωσιακή Ταύτιση και στο Οργανωσιακό Πρεστίζ.

 

kitonakisΝικόλαος Κιτωνάκης

O Δρ. Νίκος Κιτωνάκης είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, μεταπτυχιακού Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς και Διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει μακρά διδακτική εμπειρία, ενώ έχει εργασθεί σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε δημόσιους οργανισμούς. Αυτήν την περίοδο εργάζεται ως Ειδικός Επιστήμονας «Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων» στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.). Διδάσκει Στρατηγική Επιχειρήσεων, Στρατηγικό Μάρκετινγκ και Ηγεσία.

 

lianos-introΠάρης Λιανός

Ο Πάρης Λιανός είναι Διδάκτορας Κοινωνικών Επιστημών με τίτλο διατριβής "European strategic culture; the ESDP years", από το University of Leicester. Είναι κάτοχος Master in Business Administration (MBA) από το Alba Graduate Business School, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές MA στα διεθνή τραπεζικά και MSc στις Διεθνείς σχέσεις στο University of Birmingham. Σπούδασε, επίσης, οικονομικά στο American College of Greece, Deree College. Έχει εργαστεί από το 2007 στον τραπεζικό κλάδο στον τομέα των επενδύσεων στην Citibank καθώς επίσης και σε εταιρεία διαχείρισης σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Επίσης συμμετείχε ενεργά στην διοργάνωση των Athens Special Olympics 2011 στον τμήμα των διεθνών σχέσεων. Τέλος είναι συνιδρυτής του τεχνολογικού site www.iwant2.gr από το 2012.

 

loukopoulouΑποστολία Λουκοπούλου

Η Αποστολία Λουκοπούλου είναι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής, έχει παρουσιάσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Συμπεριφορά Καταναλωτή και ειδικότερα στη μελέτη των εξερευνητικών καταναλωτικών συμπεριφορών με έμφαση στη συμπεριφορά αναζήτησης της ποικιλίας (variety-seeking behavior). Διδάσκει Μάρκετινγκ, Branding και Συμπεριφορά Καταναλωτή.

 

markaki-introΕυαγγελία Μαρκάκη

H Δρ. Ευαγγελία Μαρκάκη είναι Διδάκτορας του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού στην Εθνική Ασφαλιστική (στο κεντρικό Υποκατάστημα Ι. Παπαγιάννης), επικεφαλής για τη διαχείριση διαδικασιών προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού, τη διεξαγωγή συνεντεύξεων, τον προγραμματισμό του ανθρωπίνου δυναμικού, την ανάπτυξη εκπαίδευσης και αξιολόγησης. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2.500 συνεντεύξεις τα τελευταία 6 χρόνια. Είναι επίσης επιστημονική υπεύθυνη του οργανισμού σχεδιασμού και ανάπτυξης σταδιοδρομίας My Future. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ), στο περιφερειακό κανάλι Blue Sky, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 για την Αθηναϊκή Ολυμπιακή Ραδιοτηλεοπτική (ΑΟΒ), σε συμβουλευτικές εταιρίες και στην εταιρία δημοσκοπήσεων VPRC. Έχει περισσότερα από δέκα χρόνια διδακτικής εμπειρίας, έχοντας διδάξει στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μαθήματα σχετικά με τη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, την Επικοινωνία, την Απασχολησιμότητα και Προσωπική Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση Προσωπικού. Επιπλέον, έχει παρουσιάσει πλήθος ακαδημαϊκών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

 

parisopoulos updΚωνσταντίνος Παρισόπουλος

O Κωνσταντίνος Παρισόπουλος είναι Σύμβουλος Διεθνούς Συνεργασίας και Ιδιωτικού Τομέα στην εταιρεία ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και ασχολείται σε πλήθος διασυνοριακών και ευρωπαϊκών έργων. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας (Universiteit Antwerpen Management School, Βέλγιο) στον τομέα του Παγκόσμιου Μάνατζμεντ. Έχει εργαστεί σαν Βοηθός Αναλυτής Marketing στη Λιθουανία, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης του προγράμματος Leonardo Da Vinci της Ε.Ε. ενώ από το 2006 έως και το 2009 απασχολήθηκε σαν Ερευνητικός Σύμβουλος / Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (6ο και 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο) του τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας στο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2011 εργάζεται και σαν διαπιστευμένος εισηγητής του Πανεπιστημίου Derby του Ηνωμένου Βασιλείου στο Mediterranean College, Θεσσαλονίκη. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το Διεθνές Μάνατζμεντ, τη Διεθνή Επιχειρηματικότητα, τη Στρατηγική Διοίκηση και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

 

prontzas-introΠαναγιώτης Πρόντζας

Ο Δρ. Πρόντζας είναι ανώτερος Χρηματοοικονομικός Αναλυτής στην Grant Thornton Ελλάς σε ζητήματα αξιολόγησης επενδυτικών και στρατηγικών αποφάσεων. Υπήρξε στέλεχος της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε θέματα εξαγορών-συγχωνεύσεων και οικονομικός αναλυτής σε μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς (ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών, ΕΛΤΕ Υπουργείου Οικονομικών, Διοίκηση ΙΚΑ). Εργάστηκε σε προγράμματα μακροοικονομικής πολιτικής διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ενώ διατέλεσε και ερευνητές της Ακαδημίας Αθηνών σε ζητήματα μεταρρυθμιστικής πολιτικής. Έχει σπουδάσει οικονομικά, κατέχει MSc σε Χρηματοοικονομικά, MSc σε Οικονομική Ανάπτυξη και διδακτορικό του (PhD) στα εφαρμοσμένα οικονομικά.

 

Κάθε χρόνο δεκάδες διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, με πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε ποικίλους κλάδους και τομείς εργασίες, επιλέγουν το MBA του Mediterranean College για την εκπαίδευσή τους. Το πρόγραμμα προσελκύει στελέχη τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο και μη κερδοσκοπικό τομέα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία, η οποία εμπλουτίζεται από το ευρύ φάσμα επαγγελματικής προέλευσης και εργασιακής εμπειρίας των φοιτητών του προγράμματος.

gender
academic-background

 

professional-experience
professional-level

 

industry
 

Ενδεικτικά αναφέρονται επιλεγμένοι φοιτητές και απόφοιτοι του ΜΒΑ, με διακεκριμένη επαγγελματική πορεία:

 • Αθανασόπουλος Ανδρέας, Οικονομικός Διευθυντής, INTERSYS SA
 • Αλμπάνης Βασίλης, Area Manager, British Tobacco
 • Απέργης Χρήστος, Operations Manager, INTERTEK HELLAS
 • Αρμένη Ελίνα, Sales Inspector, Pierre Fabre
 • Βαβαθά Μαρία, Sales Coordinator, Oracle
 • Βασδέκης Παναγιώτης, Εμπορικός Διευθυντής ΣΕΗΟΣ Euronics
 • Γιαννακάκη, Ιατρός – Επιμελήτρια Νεφρολογικής Κλινικής, Τζάνειο Νοσοκομείο
 • Γεωργίου Νίκος, Managing Director, PPG Hellas
 • Γεωργούδης Διονύσης, Convenience Stores Development Manager, AB Βασιλόπουλος
 • Γιακουμέλος Στέλιος, Chief Trader, EUROXX Χρηματιστηριακή
 • Γιοκαρίνη Ιωάννα, International Business Development Executive, Raxevski
 • Δερμονιώτης Κώστας, Υπεύθυνος Ανάπτυξης, Berling
 • Ιωάννου Αριστείδης, Head of Engineering & Service Department, Linde Hellas
 • Καλφάκη Βικτωρία, Account Manager - Corporate Accounts, Vodafone
 • Καρακώστας Άγγελος, General Manager of COSCO Shipping Agency (Greece) S.A.
 • Καχριμάνης Σπυρίδων, Chairman & Managing Director, Elios Consortium of Agricultural Cooperatives
 • Κέρπου Ηλιάνα, Head of commercial and Marketing Department, Channel 9
 • Κολοβός Συμεών, Fraud and RA Manager, WIND
 • Κούβδου Νικολέτα, Production team Leader & Project Manager, Kafkas SA
 • Κρητικός Νικόλαος, Τραπεζικό Στέλεχος, Alpha bank
 • Κωνσταντάρας Οδυσσέας, General Manager, Novendia
 • Κωστάκης Γεώργιος, Τραπεζικό Στέλεχος, Eurobank
 • Μαμάτσιας Θωμάς, Marketing & Sales Manager, TNT
 • Μανιατάκης Παναγιώτης, IS Account Manager, CISCO
 • Μεταξά Ελένη, Διευθύντρια HR, Psimitis SA
 • Μιχαλοπούλου Ράνια, Commercial Manager, TUI Hellas
 • Μίχος Ευστάθιος, Market Manager, ΑΒ Βασιλόπουλος
 • Ναστούλης Γεώργιος, Medical Representative, ROCHE Hellas
 • Νέτη Άννα, Εμπορική Διευθύντρια Lemonis SA
 • Παυλόγιαννης Χρήστος, Activation Representative, Imperial Tobacco Hellas SA
 • Ορφανουδάκης Δημήτρης, ΙΤ Manager, JL Shipping
 • Οικονομόπουλος Δήμος, Διευθυντής καταστήματος Eurobank
 • Παναγόπουλος Αντώνης, Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Βριλησσίων
 • Πρόκο Κωνσταντίνα, Team Leader, Mediatel
 • Ρέτση Μαρία, Account Manager, Cosmote – OTE
 • Σεργκενλίδη Αναστασία, Marketing Manager, Airfasttickets
 • Σταματίου Σταμάτης, Operations Manager, ΤΝΤ
 • Σκόνδρας Νίκος, Operations Manager, FAMAR
 • Ταρσινός Μιχάλης, Area Sales Manager, Imperial Tobacco
 • Τσόκας Νίκος, Project Manager, PRINTEC
 • Χαλιός Αναστάσιος, Wholesales Manager, B & C Hellas
 • Hoffman Γεώργιος, Restaurant Manager, TGI Fridays

Γιατί επιλέγω ΜΒΑ στο Mediterranean College.

Γιατί:

 • Το Mediterranean College είναι το πανεπιστημιακό Κολέγιο με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην παροχή ΜΒΑ. Είναι το πρώτο Κολλέγιο που προσέφερε MBA στην Ελλάδα (1990) και παρέχει σήμερα σπουδές στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από ολιγόωρα προγράμματα μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης έως και Master.
 • Είναι πιστοποιημένο από το Chartered Management Institute (CMI)
 • Είναι το μεγαλύτερο MBA στην Ελλάδα, με περισσότερους από 120 φοιτητές ετησίως, οι οποίοι στελεχώνουν μεσαίες και ανώτερες / ανώτατες διοικητικές θέσεις ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών. Πρόκειται ουσιαστικά για κορυφαίο Executive MBA, που προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης και επαγγελματικής ανάπτυξης στους αποφοίτους.
 • Το πρόγραμμα έχει ανανεωθεί πρόσφατα (2014) και περιλαμβάνει καινοτόμα μαθήματα (π.χ. εταιρική κοινωνική ευθύνη, βιωσιμότητα, διαχείριση γνώσης), ενώ η δομή των μαθημάτων είναι προσανατολισμένη στους τρεις άξονες που διέπουν το ρόλο του σύγχρονου manager: ολιστική αντίληψη του διοικητικού έργου, στρατηγική αντίληψη των επιχειρήσεων, ανάπτυξη ικανοτήτων ηγεσίας.
 • Μέσα από το πρόγραμμα οι φοιτητές αναπτύσσουν προσωπικές δεξιότητες για ανεξάρτητη μάθηση (independent learning), αναστοχασμό (reflection) και ομαδική εργασία (group work). Τελικό αποτέλεσμα είναι η 'μεταμόρφωση' των συμμετεχόντων σε multi-skilled managers, που διαθέτουν συνθετική γνώση και καθίστανται ικανοί να διακριθούν στο σύγχρονο, πολύπλοκο και απαιτητικό περιβάλλον.
 • Το Mediterranean College δίνει έμφαση στην ακαδημαϊκή υποστήριξη των μεταπτυχιακών (ώριμων) φοιτητών, προσφέροντάς τους σεμινάρια ακαδημαϊκής υποστήριξης για την ομαλή επανένταξή τους στη μαθησιακή διαδικασία (στάδια συγγραφής ακαδημαϊκών εργασιών, αρχές βρετανικού συστήματος εκπαίδευσης, αναφορές σε ακαδημαϊκές πηγές κ.λπ.).
 • Η εκπαιδευτική διαδικασία και παρακολούθηση/ μελέτη των φοιτητών υποστηρίζεται πλήρως από την ηλεκτρονική τάξη του Mediterranean College (mc-class) και την ψηφιακή βιβλιοθήκη του University of Derby που διαθέτει χιλιάδες ακαδημαϊκά άρθρα και βιβλία στο γνωστικό πεδίο του Business. Έτσι, οι εργαζόμενοι φοιτητές με βεβαρυμμένο ωράριο μπορούν εύκολα να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα.
 • Το πρόγραμμα δεν έχει γραπτές εξετάσεις. Ο τρόπος αξιολόγησης είναι επαγγελματικά προσανατολισμένος και δημιουργικός και βασίζεται σε γραπτές εργασίες τύπου project.
 • Οι καθηγητές του προγράμματος είναι πιστοποιημένοι (accredited lecturers) του University of Derby για κάθε μάθημα που διδάσκουν καθώς και εγγεγραμμένοι στο μητρώο διδασκόντων Κολλεγίων του Υπουργείου Παιδείας. Το Mediterranean College σε συνεργασία με το University of Derby εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα επιλογής, αξιολόγησης και συνεχούς εκπαίδευσης των καθηγητών του, ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν άριστη ακαδημαϊκή εκπαίδευση, ατομική υποστήριξη και πραγματική γνώση των επιχειρήσεων και της αγοράς μέσα από το πρόγραμμα.
 • Το Mediterranean College αναπτύσσει ένα πλάνο απασχολησιμότητας (MC Employability Scheme) επικεντρωμένο στο σήμερα και στις ανάγκες των φοιτητών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Κολλεγίου: συμβουλευτική καριέρας και επαγγελματικής ανάπτυξης από ειδικούς επιστήμονες, τακτικά guest lectures από επαγγελματίες - στελέχη, πραγματικά projects, σεμινάρια, networking events, employability fair.
 • Το University of Derby, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη του Guardian (2015), βρίσκεται στο TOP50 των Βρετανικών Πανεπιστημίων, ενώ στις επιστήμες της Διοίκησης και του Marketing κατέχει την 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των Βρετανικών Πανεπιστημίων που εκπροσωπούνται στη χώρα μας.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος κατέχουν τις γνώσεις και έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ηγηθούν ομάδων, τμημάτων, επιχειρήσεων και οργανισμών, στο ελληνικό ή διεθνές επιχειρησιακό περιβάλλον. Διαθέτουν επίσης τα εφόδια να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν περαιτέρω σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος DBA ή PhD.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ MEDITERRANEAN COLLEGE.

 Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος εκπαίδευσης βρίσκεται στη διάθεσή σας.

Photo Gallery

Συνεργασίες

 

Περιγραφή

Ανταποκρινόμενο στις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται για τον Έλληνα manager στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και τις διαρκώς αυξημένες πιέσεις των οργανισμών για αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα, το Mediterranean College προχώρησε σε μια εκ βαθέων ανανέωση του MBA. Μέσω της συνεργασίας του με το University of Derby, το Mediterranean College προσφέρει στους φοιτητές του ένα πρόγραμμα θεμελιωμένο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του διοικητικού στελέχους για διευρυμένη αντίληψη όλων των λειτουργιών μιας επιχείρησης, ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και ικανότητα προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Σκοπός του προγράμματος είναι να αποτελέσει τη θερμοκοιτίδα των επιτυχημένων managers και ηγετών του μέλλοντος.

Το MBA του Mediterranean College είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται στην Ελλάδα και είναι πιστοποιημένο από το Chartered Management Institute (CMI). 

To MBA του Mediterranean College επιλέγουν κάθε χρόνο δεκάδες επιχειρήσεις για την εκπαίδευση των στελεχών τους.

 

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το MBA σχεδιάστηκε για να προσφέρει σε υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά και σε όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν σε ανώτερες διοικητικές θέσεις εταιριών και οργανισμών κάθε κλάδου, τη δυνατότητα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να διευρύνουν και να εμπλουτίσουν την υπάρχουσα διοικητική τους εμπειρία και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους στον τομέα του μάνατζμεντ.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

 • Αντίγραφο τελευταίου τίτλου σπουδών (επικυρωμένο) *
 • Βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά)
 • Βεβαίωση εργασιακής εμπειρίας
 • Συστατικές επιστολές (2)
 • Καλή γνώση Αγγλικών (επίπεδο IELTS 6.5 ή αντίστοιχο) – ισχύει για το αγγλόφωνο πρόγραμμα **
 • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
 • Φωτογραφίες (4)
 • Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)

* Υποψήφιοι που δε διαθέτουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών ενθαρρύνονται να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα. Παράγοντες όπως, κατοχή επαγγελματικών πιστοποιητικών, αποδεδειγμένη διοικητική εμπειρία και ένδειξη δέσμευσης για πανεπιστημιακές σπουδές συντελούν στην αποδοχή μη πτυχιούχων στο ΜΒΑ.

** Yποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα και ευθυμούν να παρακολουθήσουν το αγγλόφωνο πρόγραμμα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

 

Δομή & Περιεχόμενο

Το MBA περιλαμβάνει 6 μαθήματα των 20 διδακτικών μονάδων (credits) και μία διπλωματική εργασία 60 credits.

Τα μαθήματα διεξάγονται σε εξαμηνιαία βάση και η διδασκαλία και μάθηση πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους: lectures (διαλέξεις), seminars (σεμινάρια), guest lectures (διαλέξεις από επισκέπτες), presentations (παρουσιάσεις), workshops (εργαστήρια), supervision (επίβλεψη), independent learning (ανεξάρτητη μάθηση).

Το πρόγραμμα έχει μια προοδευτική εξέλιξη που επιτρέπει στους φοιτητές να ενισχύσουν και να εφαρμόσουν δεξιότητες κριτικής ανάλυσης, σύνθεσης, στρατηγικής θεώρησης, μάθησης μέσω έρευνας και ανεξάρτητης κρίσης. Έμφαση δίνεται στη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, μέσω της παροχής μαθημάτων που καλύπτουν όλο το εύρος των διοικητικών λειτουργιών, όπως ενδεικτικά: τη διαχείριση ανθρώπων, τη στρατηγική, τα χρηματοοικονομικά, το marketing και τις λειτουργίες (operations).

Όλα τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα με τρόπο ώστε να ενσωματώνουν ένα διευρυμένο περιεχόμενο ώστε να μην βλέπουν το κάθε αντικείμενο μεμονωμένα, αλλά αντίθετα, να τονίζουν την αλληλεπίδραση των διαφόρων τομέων του μάνατζμεντ και του τρόπου που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους (πχ. στρατηγική και μάρκετινγκ, χρηματοοικονομικά και πληροφοριακά συστήματα, κ.ο.κ.)

Έτος 1

Έτος 2

Εξάμηνο 1

Εξάμηνο 2

Εξάμηνο 3

Εξάμηνο 4

Contemporary Challenges in Leadership and Management:

 • Organisational Behaviour
 • Change Management
 • Strategic Leadership

Improving Financial Performance:

 • Financial Management & Managerial Accounting
 • Management Information Systems (MIS)

 

Leading, Managing and Developing People:

 • Human Resource Management/ Development
 • Leadership and Organisational Behaviour

Strategic Management: 

 • Global Corporate Strategy
 • Corporate Social Responsibility
 • Innovation & Knowledge Management

Markets, Customers and Marketing:

 • International / Global Markets
 • Marketing Management
 • Consumer Behaviour

Sustainable Business Operations:

 • Quality & Operations Management
 • Project Management

 

 

Independent Study

 

Καθηγητές

Στέργιος Αθιανός

Ο Δρ. Στέργιος Αθιανός είναι κάτοχος BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στις Οικονομικές Επιστήμες. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ι.S.M.A, MSc in International Securities Investment and Banking, του πανεπιστημίου του Reading και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Χρηματιστηριακή Ανάλυση από το πανεπιστήμιο του Leeds. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία καθώς επίσης και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Επιπλέον έχει συγγράψει περισσότερες από 45 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, καθώς επίσης είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων. Τέλος στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται: Η υιοθέτηση και εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από τις Ελληνικές Ανώνυμες Επιχειρήσεις, Χρηματοοικονομικές Αγορές, Παράγωγα Χρηματοοικονομικά Προϊόντα.

valasidou-introΑρετη Βαλασίδου

Η Δρ. Αρετή Βαλασίδου είναι μετά - Διδακτορική ερευνήτρια του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από όπου και πήρε τον Διδακτορικό της τίτλο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, MSc, στην Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το Strathclyde University και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην εκπαίδευση ενηλίκων από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διδάσκει τα τελευταία 12 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , στα ΤΕΙ Σερρών καθώς και σε ποικίλα Κολλέγια και ΙΕΚ. Ακαδημαϊκά άρθρα και εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εκπαίδευση ενηλίκων, στην εξ'αποστάσεως εκπαίδευση και στην δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος από τα πληροφοριακά συστήματα.

gkorezis updΠαναγιώτης Γκορέζης

Ο Δρ. Παναγιώτης Γκορέζης είναι διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου στο επιστημονικό πεδίο της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές με τίτλο «Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων και Διοίκηση Γνώσης» στο Πανεπιστήμιο του Lancaster της Μ. Βρετανίας. Τα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε αρκετά ακαδημαϊκά περιοδικά όπως είναι το The International Journal of Human Resource Management (υπό δημοσίευση) καθώς και στα πρακτικά πλήθος συνεδρίων με κριτές. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα (Πυθαγόρας, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στις Ανταμοιβές, στην Ψυχολογική Ενδυνάμωση, στην Οργανωσιακή Ταύτιση και στο Οργανωσιακό Πρεστίζ.

kitonakisΝικόλαος Κιτωνάκης

O Δρ. Νίκος Κιτωνάκης είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, μεταπτυχιακού Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς και Διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει μακρά διδακτική εμπειρία, ενώ έχει εργασθεί σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε δημόσιους οργανισμούς. Αυτήν την περίοδο εργάζεται ως Ειδικός Επιστήμονας «Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων» στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.). Διδάσκει Στρατηγική Επιχειρήσεων, Στρατηγικό Μάρκετινγκ και Ηγεσία.

lianos-introΠάρης Λιανός

Ο Πάρης Λιανός είναι Διδάκτορας Κοινωνικών Επιστημών με τίτλο διατριβής "European strategic culture; the ESDP years", από το University of Leicester. Είναι κάτοχος Master in Business Administration (MBA) από το Alba Graduate Business School, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές MA στα διεθνή τραπεζικά και MSc στις Διεθνείς σχέσεις στο University of Birmingham. Σπούδασε, επίσης, οικονομικά στο American College of Greece, Deree College. Έχει εργαστεί από το 2007 στον τραπεζικό κλάδο στον τομέα των επενδύσεων στην Citibank καθώς επίσης και σε εταιρεία διαχείρισης σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Επίσης συμμετείχε ενεργά στην διοργάνωση των Athens Special Olympics 2011 στον τμήμα των διεθνών σχέσεων. Τέλος είναι συνιδρυτής του τεχνολογικού site www.iwant2.gr από το 2012.

loukopoulouΑποστολία Λουκοπούλου

Η Αποστολία Λουκοπούλου είναι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής, έχει παρουσιάσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Συμπεριφορά Καταναλωτή και ειδικότερα στη μελέτη των εξερευνητικών καταναλωτικών συμπεριφορών με έμφαση στη συμπεριφορά αναζήτησης της ποικιλίας (variety-seeking behavior). Διδάσκει Μάρκετινγκ, Branding και Συμπεριφορά Καταναλωτή.

markaki-introΕυαγγελία Μαρκάκη

H Δρ. Ευαγγελία Μαρκάκη είναι Διδάκτορας του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού στην Εθνική Ασφαλιστική (στο κεντρικό Υποκατάστημα Ι. Παπαγιάννης), επικεφαλής για τη διαχείριση διαδικασιών προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού, τη διεξαγωγή συνεντεύξεων, τον προγραμματισμό του ανθρωπίνου δυναμικού, την ανάπτυξη εκπαίδευσης και αξιολόγησης. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2.500 συνεντεύξεις τα τελευταία 6 χρόνια. Είναι επίσης επιστημονική υπεύθυνη του οργανισμού σχεδιασμού και ανάπτυξης σταδιοδρομίας My Future. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ), στο περιφερειακό κανάλι Blue Sky, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 για την Αθηναϊκή Ολυμπιακή Ραδιοτηλεοπτική (ΑΟΒ), σε συμβουλευτικές εταιρίες και στην εταιρία δημοσκοπήσεων VPRC. Έχει περισσότερα από δέκα χρόνια διδακτικής εμπειρίας, έχοντας διδάξει στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μαθήματα σχετικά με τη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, την Επικοινωνία, την Απασχολησιμότητα και Προσωπική Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση Προσωπικού. Επιπλέον, έχει παρουσιάσει πλήθος ακαδημαϊκών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

parisopoulos updΚωνσταντίνος Παρισόπουλος

O Κωνσταντίνος Παρισόπουλος είναι Σύμβουλος Διεθνούς Συνεργασίας και Ιδιωτικού Τομέα στην εταιρεία ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και ασχολείται σε πλήθος διασυνοριακών και ευρωπαϊκών έργων. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας (Universiteit Antwerpen Management School, Βέλγιο) στον τομέα του Παγκόσμιου Μάνατζμεντ. Έχει εργαστεί σαν Βοηθός Αναλυτής Marketing στη Λιθουανία, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης του προγράμματος Leonardo Da Vinci της Ε.Ε. ενώ από το 2006 έως και το 2009 απασχολήθηκε σαν Ερευνητικός Σύμβουλος / Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (6ο και 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο) του τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας στο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2011 εργάζεται και σαν διαπιστευμένος εισηγητής του Πανεπιστημίου Derby του Ηνωμένου Βασιλείου στο Mediterranean College, Θεσσαλονίκη. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το Διεθνές Μάνατζμεντ, τη Διεθνή Επιχειρηματικότητα, τη Στρατηγική Διοίκηση και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

pesmazolglouΜίκος Πεσματζόγλου

Ο Μίκος Ν. Πεσματζόγλου μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο της Αθήνας (πτυχίο Μαθηματικών) έλαβε το MSc του σε Industrial Mathematics από το Aston University, Birmingham, UK. Ταυτόχρονα παρακολούθησε στην Αγγλία εξειδικευμένα μαθήματα σε Cybenrnetics. Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες. Για πολλά χρόνια έχει διατελέσει διευθυντής του τμήματος Logistics στην Bristol-Myers Squibb, συμμετέχοντας στις ευρωπαϊκές επιτροπές για την διεθνοποίηση του Supply Chain της εταιρείας. Για πολλά χρόνια ήταν επίσης επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας Control and Advanced Technologies Hellas σε εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται, κατά κύριο λόγο, με εφαρμογές RFID σε χώρους του Supply Chain και ως σύμβουλος σε projects στον χώρο των Logistics. Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε πολλά σχετικά σεμινάρια και συνέδρια, κι έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε ιδιωτικά Κολέγια σε μαθήματα σχετικά με Logisitics, Operations και Supply Chain Management.

prontzas-introΠαναγιώτης Πρόντζας

Ο Δρ. Πρόντζας είναι ανώτερος Χρηματοοικονομικός Αναλυτής στην Grant Thornton Ελλάς σε ζητήματα αξιολόγησης επενδυτικών και στρατηγικών αποφάσεων. Υπήρξε στέλεχος της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε θέματα εξαγορών-συγχωνεύσεων και οικονομικός αναλυτής σε μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς (ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών, ΕΛΤΕ Υπουργείου Οικονομικών, Διοίκηση ΙΚΑ). Εργάστηκε σε προγράμματα μακροοικονομικής πολιτικής διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ενώ διατέλεσε και ερευνητές της Ακαδημίας Αθηνών σε ζητήματα μεταρρυθμιστικής πολιτικής. Έχει σπουδάσει οικονομικά, κατέχει MSc σε Χρηματοοικονομικά, MSc σε Οικονομική Ανάπτυξη και διδακτορικό του (PhD) στα εφαρμοσμένα οικονομικά.

 

Προφίλ Φοιτητών

Κάθε χρόνο δεκάδες διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, με πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε ποικίλους κλάδους και τομείς εργασίες, επιλέγουν το MBA του Mediterranean College για την εκπαίδευσή τους. Το πρόγραμμα προσελκύει στελέχη τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο και μη κερδοσκοπικό τομέα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία, η οποία εμπλουτίζεται από το ευρύ φάσμα επαγγελματικής προέλευσης και εργασιακής εμπειρίας των φοιτητών του προγράμματος.

gender
academic-background

 

professional-experience
professional-level

 

industry
 

Ενδεικτικά αναφέρονται επιλεγμένοι φοιτητές και απόφοιτοι του ΜΒΑ, με διακεκριμένη επαγγελματική πορεία:

 • Αθανασόπουλος Ανδρέας, Οικονομικός Διευθυντής, INTERSYS SA
 • Αλμπάνης Βασίλης, Area Manager, British Tobacco
 • Απέργης Χρήστος, Operations Manager, INTERTEK HELLAS
 • Αρμένη Ελίνα, Sales Inspector, Pierre Fabre
 • Βαβαθά Μαρία, Sales Coordinator, Oracle
 • Βασδέκης Παναγιώτης, Εμπορικός Διευθυντής ΣΕΗΟΣ Euronics
 • Γιαννακάκη, Ιατρός – Επιμελήτρια Νεφρολογικής Κλινικής, Τζάνειο Νοσοκομείο
 • Γεωργίου Νίκος, Managing Director, PPG Hellas
 • Γεωργούδης Διονύσης, Convenience Stores Development Manager, AB Βασιλόπουλος
 • Γιακουμέλος Στέλιος, Chief Trader, EUROXX Χρηματιστηριακή
 • Γιοκαρίνη Ιωάννα, International Business Development Executive, Raxevski
 • Δερμονιώτης Κώστας, Υπεύθυνος Ανάπτυξης, Berling
 • Ιωάννου Αριστείδης, Head of Engineering & Service Department, Linde Hellas
 • Καλφάκη Βικτωρία, Account Manager - Corporate Accounts, Vodafone
 • Καρακώστας Άγγελος, General Manager of COSCO Shipping Agency (Greece) S.A.
 • Καχριμάνης Σπυρίδων, Chairman & Managing Director, Elios Consortium of Agricultural Cooperatives
 • Κέρπου Ηλιάνα, Head of commercial and Marketing Department, Channel 9
 • Κολοβός Συμεών, Fraud and RA Manager, WIND
 • Κούβδου Νικολέτα, Production team Leader & Project Manager, Kafkas SA
 • Κρητικός Νικόλαος, Τραπεζικό Στέλεχος, Alpha bank
 • Κωνσταντάρας Οδυσσέας, General Manager, Novendia
 • Κωστάκης Γεώργιος, Τραπεζικό Στέλεχος, Eurobank
 • Μαμάτσιας Θωμάς, Marketing & Sales Manager, TNT
 • Μανιατάκης Παναγιώτης, IS Account Manager, CISCO
 • Μεταξά Ελένη, Διευθύντρια HR, Psimitis SA
 • Μιχαλοπούλου Ράνια, Commercial Manager, TUI Hellas
 • Μίχος Ευστάθιος, Market Manager, ΑΒ Βασιλόπουλος
 • Ναστούλης Γεώργιος, Medical Representative, ROCHE Hellas
 • Νέτη Άννα, Εμπορική Διευθύντρια Lemonis SA
 • Παυλόγιαννης Χρήστος, Activation Representative, Imperial Tobacco Hellas SA
 • Ορφανουδάκης Δημήτρης, ΙΤ Manager, JL Shipping
 • Οικονομόπουλος Δήμος, Διευθυντής καταστήματος Eurobank
 • Παναγόπουλος Αντώνης, Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Βριλησσίων
 • Πρόκο Κωνσταντίνα, Team Leader, Mediatel
 • Ρέτση Μαρία, Account Manager, Cosmote – OTE
 • Σεργκενλίδη Αναστασία, Marketing Manager, Airfasttickets
 • Σταματίου Σταμάτης, Operations Manager, ΤΝΤ
 • Σκόνδρας Νίκος, Operations Manager, FAMAR
 • Ταρσινός Μιχάλης, Area Sales Manager, Imperial Tobacco
 • Τσόκας Νίκος, Project Manager, PRINTEC
 • Χαλιός Αναστάσιος, Wholesales Manager, B & C Hellas
 • Hoffman Γεώργιος, Restaurant Manager, TGI Fridays

 

Οφέλη

Γιατί επιλέγω ΜΒΑ στο Mediterranean College.

Γιατί:

 • Το Mediterranean College είναι το πανεπιστημιακό Κολέγιο με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην παροχή ΜΒΑ. Είναι το πρώτο Κολλέγιο που προσέφερε MBA στην Ελλάδα (1990) και παρέχει σήμερα σπουδές στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από ολιγόωρα προγράμματα μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης έως και Master.
 • Είναι πιστοποιημένο από το Chartered Management Institute (CMI)
 • Είναι το μεγαλύτερο MBA στην Ελλάδα, με περισσότερους από 120 φοιτητές ετησίως, οι οποίοι στελεχώνουν μεσαίες και ανώτερες / ανώτατες διοικητικές θέσεις ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών. Πρόκειται ουσιαστικά για κορυφαίο Executive MBA, που προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης και επαγγελματικής ανάπτυξης στους αποφοίτους.
 • Το πρόγραμμα έχει ανανεωθεί πρόσφατα (2014) και περιλαμβάνει καινοτόμα μαθήματα (π.χ. εταιρική κοινωνική ευθύνη, βιωσιμότητα, διαχείριση γνώσης), ενώ η δομή των μαθημάτων είναι προσανατολισμένη στους τρεις άξονες που διέπουν το ρόλο του σύγχρονου manager: ολιστική αντίληψη του διοικητικού έργου, στρατηγική αντίληψη των επιχειρήσεων, ανάπτυξη ικανοτήτων ηγεσίας.
 • Μέσα από το πρόγραμμα οι φοιτητές αναπτύσσουν προσωπικές δεξιότητες για ανεξάρτητη μάθηση (independent learning), αναστοχασμό (reflection) και ομαδική εργασία (group work). Τελικό αποτέλεσμα είναι η 'μεταμόρφωση' των συμμετεχόντων σε multi-skilled managers, που διαθέτουν συνθετική γνώση και καθίστανται ικανοί να διακριθούν στο σύγχρονο, πολύπλοκο και απαιτητικό περιβάλλον.
 • Το Mediterranean College δίνει έμφαση στην ακαδημαϊκή υποστήριξη των μεταπτυχιακών (ώριμων) φοιτητών, προσφέροντάς τους σεμινάρια ακαδημαϊκής υποστήριξης για την ομαλή επανένταξή τους στη μαθησιακή διαδικασία (στάδια συγγραφής ακαδημαϊκών εργασιών, αρχές βρετανικού συστήματος εκπαίδευσης, αναφορές σε ακαδημαϊκές πηγές κ.λπ.).
 • Η εκπαιδευτική διαδικασία και παρακολούθηση/ μελέτη των φοιτητών υποστηρίζεται πλήρως από την ηλεκτρονική τάξη του Mediterranean College (mc-class) και την ψηφιακή βιβλιοθήκη του University of Derby που διαθέτει χιλιάδες ακαδημαϊκά άρθρα και βιβλία στο γνωστικό πεδίο του Business. Έτσι, οι εργαζόμενοι φοιτητές με βεβαρυμμένο ωράριο μπορούν εύκολα να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα.
 • Το πρόγραμμα δεν έχει γραπτές εξετάσεις. Ο τρόπος αξιολόγησης είναι επαγγελματικά προσανατολισμένος και δημιουργικός και βασίζεται σε γραπτές εργασίες τύπου project.
 • Οι καθηγητές του προγράμματος είναι πιστοποιημένοι (accredited lecturers) του University of Derby για κάθε μάθημα που διδάσκουν καθώς και εγγεγραμμένοι στο μητρώο διδασκόντων Κολλεγίων του Υπουργείου Παιδείας. Το Mediterranean College σε συνεργασία με το University of Derby εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα επιλογής, αξιολόγησης και συνεχούς εκπαίδευσης των καθηγητών του, ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν άριστη ακαδημαϊκή εκπαίδευση, ατομική υποστήριξη και πραγματική γνώση των επιχειρήσεων και της αγοράς μέσα από το πρόγραμμα.
 • Το Mediterranean College αναπτύσσει ένα πλάνο απασχολησιμότητας (MC Employability Scheme) επικεντρωμένο στο σήμερα και στις ανάγκες των φοιτητών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Κολλεγίου: συμβουλευτική καριέρας και επαγγελματικής ανάπτυξης από ειδικούς επιστήμονες, τακτικά guest lectures από επαγγελματίες - στελέχη, πραγματικά projects, σεμινάρια, networking events, employability fair.
 • Το University of Derby, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη του Guardian (2015), βρίσκεται στο TOP50 των Βρετανικών Πανεπιστημίων, ενώ στις επιστήμες της Διοίκησης και του Marketing κατέχει την 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των Βρετανικών Πανεπιστημίων που εκπροσωπούνται στη χώρα μας.

 

Προοπτικές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος κατέχουν τις γνώσεις και έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ηγηθούν ομάδων, τμημάτων, επιχειρήσεων και οργανισμών, στο ελληνικό ή διεθνές επιχειρησιακό περιβάλλον. Διαθέτουν επίσης τα εφόδια να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν περαιτέρω σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος DBA ή PhD.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1ο

MBA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

82%

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
 

8:1

ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ / ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

120

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
TOP Title of the document