Τετάρτη 29/04/2026 | 17:00-20:00
Campus Αθήνας | Κοδριγκτώνος 13 | LH2, 5ος όροφος
ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης
Η Ημερίδα
Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Αποκωδικοποιώντας τον Εγκέφαλο: Η συμβολή της Νευροψυχολογίας στην κατανόηση της νόσου και της συμπεριφοράς», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29/4 @ 17:00 – 20:00, στο Campus Αθήνας.
Γιατί να συμμετάσχεις
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιστημονικής γνώσης και της εξοικείωσης με σύγχρονες προσεγγίσεις της Νευροψυχολογίας, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ως ένα δυναμικά εξελισσόμενο πεδίο που γεφυρώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου με τις γνωστικές διεργασίες και την ανθρώπινη συμπεριφορά με στόχο τη διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών.
Τι θα ανακαλύψεις
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν σύγχρονες νευροψυχολογικές προσεγγίσεις που αφορούν τόσο νευροεκφυλιστικές διαταραχές, όπως η άνοια, η νόσος Parkinson και η σκλήρυνση κατά πλάκας, όσο και ψυχιατρικές και συμπεριφορικές καταστάσεις, όπως η σχιζοφρένεια και ο εθισμός. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην κατανόηση των υποκείμενων μηχανισμών που διέπουν τις καταστάσεις αυτές, καθώς και στις σύγχρονες κατευθύνσεις αξιολόγησης, διαχείρισης και υποστήριξης των ατόμων.
Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους Ψυχολογίας, υποψήφιους σπουδαστές, επαγγελματίες του χώρου, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να εμβαθύνει στην επιστημονική κατανόηση της σχέσης μεταξύ εγκεφάλου και συμπεριφοράς.
Εισηγητές
Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως εισηγητές διακεκριμένοι επιστήμονες και συνεργάτες του Mediterranean College, με εξειδίκευση στη Νευροψυχολογία και την Κλινική Ψυχολογία:
Νευροψυχολογία & νευροεκφυλιστικές διαταραχές: Η σχέση της με τη νευροχειρουργική & τις μη επεμβατικές θεραπείες.
Παναγιώτα Αφεντούλη, MSc, Cpsychol- Νευροψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης στο Νευρολογικό τμήμα “ΙΑΣΩ”, Λέκτορας στο Mediterranean College
Κοινωνική νόηση και θεωρία του νου: Συγκριτική μελέτη των ελλειμμάτων στη σκλήρυνση κατά πλάκας και στη σχιζοφρένεια.
Ευαγγελία Τρικάκη, MSc, PhDc- Κλινική Νευροψυχολόγος, Επιστημονική συνεργάτης στο τμήμα Νευροψυχολογίας & Διαταραχών Λόγου του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Υποψήφια διδάκτωρ, Λέκτορας στο Mediterranean College
Είναι η αφασία μόνο μια διαταραχή λόγου; Μια νευροψυχολογική προσέγγιση.
Γεώργιος Παπαγεωργίου, MSc, PhDc – Νευροψυχολόγος και Λογοθεραπευτής, Υποψήφιος διδάκτωρ, Λέκτορας στο Mediterranean College
Μεταγνωστικές λειτουργίες σε άτομα με εθισμό
Κρίστη Μήλια, MSc, PhDc- Κλινική Ψυχολόγος, Υποψήφια διδάκτωρ, Λέκτορας στο Mediterranean College
Τον συντονισμό της ημερίδας έχει η Δρ. Θάλεια Θεοδωράκη, Programme Leader του προπτυχιακού προγράμματος BSc (Hons) Applied Psychology.
Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Νευροψυχολογία
Η πραγματοποίηση της ημερίδας συνδέεται με την προώθηση του ΝΕΟΥ μεταπτυχιακού προγράμματος MSc Neuropsychology, το οποίο προσφέρει μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη προσέγγιση στη μελέτη της σχέσης μεταξύ εγκεφαλικής λειτουργίας, νόησης και συμπεριφοράς. Το πρόγραμμα καλύπτει θεμελιώδεις αρχές της νευροψυχολογίας, γνωστικές και συναισθηματικές διεργασίες, καθώς και νευροαναπτυξιακές και επίκτητες διαταραχές, εστιάζοντας τόσο στη θεωρητική κατανόηση όσο και στις μεθόδους αξιολόγησης.
