Αναζήτηση Προγράμματος
Καθηγητές
Σχολή Μηχανικών
Προπτυχιακά
- MEng / BEng (Hons) Mechanical Engineering & Design
- MEng / BEng (Hons) Civil Engineering & Construction
Μεταπτυχιακά
- MSc Sustainable Architecture & Healthy Buildings
- MSc Renewable Energy Engineering
- MSc Mechanical Engineering and Design
- MSc Civil Engineering and Construction
Επαγγελματικής Εξειδίκευσης
Καθηγητές - Σχολή Μηχανικών
Ο Κωνσταντίνος Αδάμ είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Θεωρητική Φυσική και τελειόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών της ίδιας σχολής. Έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Utrecht University) της Ολλανδίας, απ’ όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Θεωρητική Φυσική (Research M.Sc. in Theoretical Physics), εργαζόμενος στις εφαρμογές της κβαντικής θεωρίας πεδίου στην υπέρπυκνη, ψυχρή ύλη. Δραστηριοποιείται στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα, διδάσκοντας μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών σε φοιτητές του Κολλεγίου καθώς και σε φοιτητές σχολών Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών σχολών.
Ο Δρ. Γιώργος Αναστασόπουλος είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Tutor και Module Leader στα Προγράμματα MEng/ MSc της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College – University of Derby. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και τη βιομηχανία ως σύμβουλος και ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα δομικής ακεραιότητας μηχανικών συστημάτων και ενέργειας ενώ έχει εργαστεί ως ερευνητικός, εργαστηριακός συνεργάτης και διδάσκων σε ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, και ΑΣΠΑΙΤΕ) καθώς και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στο πεδίο του σχεδιασμού βιοϊατρικών διατάξεων για τον έλεγχο δομικής ακεραιότητας εμβιομηχανικών συστημάτων καθώς και στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας και του οικολογικού σχεδιασμού. Έχει 27 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, εθνικά και διεθνή συνέδρια και ομιλεί πολύ καλά την αγγλική γλώσσα. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΠΣΔΜΗ).
Ο Δρ. Αντώνης Ασημακόπουλος είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επιστημονικός συνεργάτης και διδάσκων προπτυχιακών μαθημάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Τ.Ε.Ι. Σερρών. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει 10 πρωτότυπες εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά πανελλήνια και πάνω από 25 εργασίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην τεχνολογία παραγωγής και βελτιστοποίησης λεπτών σκληρών επικαλύψεων για κοπτικά εργαλεία και στοιχεία μηχανών, στην πειραματική αντοχή των υλικών, στις υπολογιστικές μεθόδους CAD/CAE, στις εργαλειομηχανές CNC υποστηριζόμενες από συστήματα CAD/CAM και στις κατεργασίες με ταχεία πρωτοτυποίηση και 3D εκτυπώσεις.
Είναι Γεωλόγος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2013, με την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με έμφαση στην «Αυτοΐαση τσιμεντοειδών κονιαμάτων» ενώ πρόσφατα κατέθεσε τη Διδακτορική Διατριβή του στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με θέμα τη «Διερεύνηση παραμέτρων που διαμορφώνουν την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών αυτοΐασης στα τσιμεντοειδή υλικά». Το ερευνητικό του πεδίο επικεντρώνεται, στα βιομηχανικά ορυκτά, την επιστήμη των υλικών, τα ευφυή υλικά, στη μοντελοποίηση μέσω πεπερασμένων στοιχείων, στην εδαφομηχανική - βραχομηχανική και στη διαχείριση πετρελαϊκών ρύπων. Διδάσκει τα μαθήματα Γεωλογίας και Εδαφομηχανικής στo πρόγραμμα MEng Πολιτικών Μηχανικών στο Mediterranean College.
Ο Νικόλαος Γαλάνης είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ (2004) και Διδάκτορας του ΕΜΠ (2011) όπου και εκπόνησε τη διατριβή του με θέμα την κατεργασία λίαν υψηλής ακριβείας βιολογικών εμφυτευμάτων ισχίου. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Τομέα Τεχνολογίας των Κατεργασιών και στο Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου στο ΕΜΠ και έχει δημοσιεύσει σειρά εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά σε θέματα Κατεργασιών Υψηλών Ταχυτήτων και Σκληρών Υλικών (κεραμικά υλικά). Έχει διδάξει εργαστηριακά μαθήματα στο ΕΜΠ, το ΤΕΙ Χαλκίδας (βαθμίδα Assistant Professor) και την ΑΣΠΑΙΤΕ. Διδάσκει μαθήματα Μηχανολογικού Σχεδιασμού στη Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College, στο οποίο είναι Accredited Lecturer (University of Derby) από το 2016.
Η Δρ. Μαριάννα Ευσταθίου είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι συνιδρυτής start-up εταιρίας με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών τρισδιάστατου σχεδιασμού, αντίστροφης μηχανολογίας και τρισδιάστατων εκτυπώσεων. Έχει δημοσιεύσει μια σειρά από εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά στα πεδία του τρισδιάστατου σχεδιασμού και της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών για τη διερεύνηση αρχαιολογικών ευρημάτων.
Πολιτικός Μηχανικός με εργασιακή εμπειρία σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Μέση Ανατολή, εξειδικευμένος στη Διαχείριση Έργων. Πριν από την ένταξή του στο Mediterranean College, εργαζόταν ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδάς) και δίδασκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μηχανική και Διοίκηση των Πόλεων». Ο Νίκος πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία). Το ένα τρίτο του διδακτορικού του εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στην Ουρμπάνα-Σαμπέιν (Η.Π.Α.), ενώ μικρότερο τμήμα εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης (Αυστραλία). Είναι απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με σπουδές ανταλλαγής στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (Αγγλία), στο Πολυτεχνείο του Ντελφτ (Ολλανδία) και στο Πολυτεχνείο της Πράγας (Τσεχία). Είναι κάτοχος του διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού «Στρατηγική Διαχείριση Έργων» (Πολυτεχνείο του Μιλάνου Ιταλία, Πανεπιστήμιο Heriot-Watt του Εδιμβούργου Σκωτία και Πανεπιστήμιο του Ούμεο Σουηδία). Τμήμα της έρευνας του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και είναι κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων.
Η Αγγελική Καραλή (MEng/ MSc/ PhD), Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών (MEng-Μηχανολόγος Μηχανικός), του Πανεπιστημίου του Rochester, USA (MSc in Mechanical and Aerospace Engineering) και του Pennsylvania State University, USA (PhD in Engineering Science and Mechanics). Έχει επαγγελματικό τίτλο σπουδών στο Marketing από το UC Berkeley-Extension (USA). Ως διδακτορική φοιτήτρια και αργότερα ως Λέκτορας στο Pennsylvania State University-Shenango δίδαξε επί σειρά ετών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στις περιοχές της Μηχανικής και των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Εργάστηκε στην εταιρεία CUMMINS, Inc., μια των 500 μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ (Fortune 500), στην έρευνα και ανάπτυξη νέου προϊόντος και την κατασκευή μηχανών εσωτερικής καύσης μεγάλης ισχύος. Για περισσότερα από 15 χρόνια εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ.
Η Σοφία Καραπάνου, διδάσκει στη Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College (ATH) από το 2016. Είναι Διπλωματούχος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με κατεύθυνση Συγκοινωνιολόγου και έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στην "Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων", από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΜΠ με κατεύθυνση τη Διαχείριση Παράκτιας Ζώνης. Είναι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στον Τομέα Μεταφορών και Υποδομής του ΕΜΠ στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας. Από το 2009 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση συγκοινωνιακών και κυκλοφοριακών μελετών. Μετά το 2011 εργάστηκε σε μελετητικές εταιρείες δημοσίων έργων για την εκπόνηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, το σχεδιασμό έργων ύδρευσης, αντιπλημμυρικά έργα οδοποιίας και περιβαλλοντική διαχείριση υδατικών πόρων.
Η Μαρία Καρδαλά είναι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το ΕΜΠ στο Δομοστατικό Σχεδιασμό και την Ανάλυση των Κατασκευών. Είναι υποψήφια διδάκτορας στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Έχει παρουσιάσει εργασίες σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια σχετικά με την αποτίμηση της συμπεριφοράς των κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος (ΟΣ) με χρήση 3D μη γραμμικών πεπερασμένων στοιχείων καθώς και την ενίσχυση κατασκευών ΟΣ με ινοπλισμένα πολυμερή και σχοινιά ινών. Εργασία της έχει δημοσιευτεί σε έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό. Είναι μέλος του ΤΕΕ, έχει άριστη γνώση της αγγλικής και καλή γνώση της γερμανικής και της ιταλικής γλώσσας. Παράλληλα, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και ενεργειακή επιθεωρήτρια.
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Αστροφυσική στο Queen Mary, University of London όπου και αρίστευσε. Κατά τις μεταπτυχιακές του σπουδές το ερευνητικό πεδίο με το οποίο ασχολήθηκε ήταν η αναζήτηση εξωπλανητών που παρουσιάζουν ομοιότητες με τη Γη. Ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με την εκπαίδευση ως συνεργάτης-λέκτορας του Πανεπιστημίου του Derby διδάσκοντας προπτυχιακά μαθήματα θετικών επιστημών ενώ έχει διακριθεί με το βραβείο «Academic Staff Recognition and Excellence Award» του Mediterranean College. Είναι ο δημιουργός του δημοφιλούς διαδικτυακού καναλιού αστρονομίας «Astronio» και έχει σχεδιάσει μια σειρά μαθημάτων αστρονομίας για παιδιά. Στα πλαίσια της επικοινωνίας της επιστήμης έχει συμμετάσχει στο TEDx του Πολυτεχνείου Κρήτης και στο TEDx του ΕΜΠ, κι έχει πραγματοποιήσει ομιλίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Athens Science Festival, στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και στο Mediterranean College.
Ο Νίκος Κατσουλάκος είναι Διπλωματούχος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) από το 2004. Το 2008 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Ε.Μ.Π. με τίτλο «Περιβάλλον και Ανάπτυξη». Το 2013 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Ε.Μ.Π. στην επιστημονική περιοχή του ενεργειακού σχεδιασμού. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανολόγος μηχανικός από το 2005, στον τομέα των ηλεκτρομηχανολογικών και ενεργειακών μελετών κτιρίων. Είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής Γ’ Τάξης και διαθέτει Μελετητικό Πτυχίο στις κατηγορίες των Ηλεκτρομηχανολογικών και Ενεργειακών Έργων. Έχει συμμετάσχει σε οκτώ διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα, ως ερευνητής και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ε.Μ.Π.. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 20 δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια με κριτές. Είναι μέλος του Τ.Ε.Ε. και του Π.Σ.Δ.Μ.Η. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και έχει βασικές γνώσεις Γερμανικών.
Ο Βασίλης Κεσαλίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη Θεωρητική Φυσική. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (University of Cambridge) ως υπότροφος του Trinity College απ’ όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο προχωρημένων σπουδών στα εφαρμοσμένα μαθηματικά (Μ.Α.St. in Mathematics) και ακολούθως στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Utrecht University) της Ολλανδίας, απ’ όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Θεωρητική Φυσική (Research M.Sc. in Theoretical Physics), εργαζόμενος στις εφαρμογές της κβαντικής θεωρίας πεδίου στην κοσμολογία. Από το 2010 δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διδάσκοντας μαθήματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών.
Ο Δρ. Δημήτριος Κουντουράς είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τίτλο "Ανάπτυξη σύνθετων υλικών κράματος αλουμινίου 7075 με ιπτάμενη τέφρα και επίδραση των μεθόδων παραγωγής στις ιδιότητές τους". Έχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης σε Διεργασίες και Τεχνολογία Προηγμένων Υλικών. Είναι ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στα ΤΕΙ Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, και είχε συνεπικουρία μελλών ΔΕΠ του ΑΠΘ στα μαθήματα Επιστήμη και τεχνολογία υλικών Ι, Διάβρωση και προστασία υλικών, Χυτεύσεις - συγκολλήσεις. Υπήρξε πανεπιστημιακός υπότροφος για τα έτη 2014-15 και έχει δημοσιεύσει σε πλήθος έγκριτων επιστημονικών περιοδικών.
Ο Δρ. Νικόλαος Μαραγκός είναι κάτοχος διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος «Αντισεισμικός σχεδιασμός τεχνικών έργων» του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και διδάκτορας του Τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει σειρά άρθρων σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Εργάζεται ως μελετητής δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Είναι μέλος της κατασκευαστικής εταιρίας δημοσίων και ιδιωτικών έργων ΔΟΜΙΚΗ ΟΕ. Διδάσκει από το 2011 μέχρι σήμερα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Mediterranean College. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Σερρών κατά το διάστημα 2006 -2013.
Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. με εξειδίκευση στις εφαρμογές τεχνολογιών ΑΠΕ / Εξοικονόμησης Ενέργειας και έμφαση στον κτιριακό τομέα. Ασχολείται με τη μελέτη / υλοποίηση έργων στον ιδιωτικό τομέα, και συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό & υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων ερευνητικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων (π.x. Interreg, MED, EEA Grants, Horizon, κλπ.) που (μεταξύ άλλων) υλοποιούν επιδεικτικά καινοτόμα έργα σε κτίρια / υποδομές του δημοσίου τομέα. Έχει υλοποιήσει πάνω από 120 ενεργειακές επιθεωρήσεις. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τομέα Θερμότητας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π με αντικείμενο την μοντελοποίηση κτιρίων nZEBs, έχει δύο μεταπτυχιακά στην Ενέργεια και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και περισσότερες από 18 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.
Η Βίβιαν Μπενέτου είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2008 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Έχει πλήθος επιτυχημένων συνεργασιών με αρχιτεκτονικά γραφεία και τεχνικές εταιρίες στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ ανέλαβε ως Project Manager μεγάλα τεχνικά έργα, όπως ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, καταστήματα, χώρους γραφείων και κατοικίες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος επαγγελματίας Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εξειδικεύεται στην δημιουργία εταιρικής ταυτότητας (concept and retail identity) επαγγελματικών χώρων. Από το 2011 είναι συνεργαζόμενη καθηγήτρια στο “Mediterranean College”, στα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών.
Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα της περιλαμβάνουν Τεχνικές Διοίκησης Έργων (Project Management Techniques) και την υλοποίησή τους σε μεσαίου μεγέθους κατασκευαστικά έργα.
Ο Δρ. Χρυσόστομος Μυλωνάς είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το 2014 ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση και Διαχείριση Τεχνικών Έργων» του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Από τον Ιούνιο του 2016 είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Από τον Μάρτιο του 2018 εργάζεται ως υπότροφος συνεργάτης ερευνητής στο Ινστιτούτο Μεταφορών (I.MET.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Ο Δρ. Γιάννης Μυρισίδης, είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. από το 2001 και Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός του Α.Π.Θ. από το 2006. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών και Διαμορφωτικής Μηχανολογίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. (2001-2015) και ερευνητής του Fraunhofer Project Center for Coatings in Manufacturing, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α) (2008-2015). Από το 2007 υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης (Διδάσκων) στο Τμήμα Μηχανολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας. Επιπλέον, υπήρξε Διδάσκων Π.Δ. 407/80 στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. (2007-2011). Από το 2012, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ως Επίκουρος Καθηγητής μέσω της Επώνυμης Έδρας ΔΕΗ “Κατεργασίες Μορφοποίησης Υλικών για Εφαρμογές σε Συστήματα Παραγωγής Ενέργειας”. Έχει δημοσιεύσει 25 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πάνω από 40 επιστημονικές εργασίες σε συνέδρια. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε αρκετά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό εργαλειομηχανών CNC, τον προσδιορισμό μηχανικών ιδιοτήτων των υλικών, βελτιστοποίηση συνθηκών κατεργασίας και προσομοιώσεις με την μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων (FEM).
Ο Στέλιος Πανούτσος είναι διπλωματούχος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσoβίου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) από το ίδιο ίδρυμα στο Δομοστατικό Σχεδιασμό και την Ανάλυση των Κατασκευών. Είναι έμπειρος μηχανικός εργοταξίου και project manager. Από το 2008 είναι Accredited Lecturer του Πανεπιστημίου του Derby-Mediterranean College (ATH) όπου διδάσκει μαθήματα στις περιοχές της Μηχανικής, Αντοχής των Υλικών, Στατικής και Δυναμικής των κατασκευών.
Η Ινώ Παπαγεωργάκη είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το 2012, απέκτησε το διεπιστημονικό - διατμηματικό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην επιστημονική περιοχή: «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στην επιστημονική περιοχή «Διαχείριση Υδατικών Πόρων» με θέμα «Υδρολογική προσομοίωση με αξιοποίηση πληροφορίας γήινου αναγλύφου» και παράλληλη ερευνητική δραστηριότητα με δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Διδάσκει στο Ε.Μ.Π. στα γνωστικά αντικείμενα της υδρολογίας, της τοπογραφίας, της φωτογραμμετρίας και της χαρτογραφίας με χρήση Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) και προγραμματισμού. Επιβλέπει επικουρικά διπλωματικές και πτυχιακές εργασίες. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διδάσκει τοπογραφία και διαχείριση πλημμυρικών γεγονότων, στα προγράμματα MΕng και MSc της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College.
Ο Ιωάννης Παπαντωνίου είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου Κρήτης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με τίτλο: «Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών» από το ΕΜΠ. Είναι Διδάκτωρ της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ στον Τομέα Τεχνολογίας των Κατεργασιών. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην περιοχή των σύνθετων υλικών και ειδικότερα στις τεχνολογίες παρασκευής και κατεργασίας μεταλλικών αφρών (κυρίως Αλουμινίου). Οι μεταλλικοί αφροί έχουν πλήθος εφαρμογών στην αυτοκινητοβιομηχανία, αεροναυπηγική και τις κατασκευές, μεταξύ άλλων, λόγω του συνδυασμού χαμηλού βάρους και υψηλής αντοχής και της αυξημένης ικανότητας τους να απορροφούν ενέργεια και ήχο. Ο κ. Παπαντωνίου έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Ο Απόστολος Παππάς είναι Mηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Cranfield Institute of Technology (U.K.). Έχει πάνω από 29 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σαν σύμβουλος μεγάλων έργων κύριους στον τομέα τους πολυεθνικούς και ελληνικούς ομίλους (ΑΚΤΩΡ / Μηχανικός Εξοπλισμός στη Ρουμανία, OLYMPIC AIR SERVICES / Διευθύνων Σύμβουλος, THYSSENKRUPP MARINE SYSTEMS/ Υπεύθυνος Έργου- Μεταφοράς, HOCHTIEF-ATHENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΟΣ / Συντονιστής Μεταφοράς Αεροδρομίου).
Ο Δημήτρης Περβολαράκης είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πεδίο του δομοστατικού σχεδιασμού και της ανάλυσης των κατασκευών από το ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με κύριο αντικείμενο τις στατικές μελέτες συνήθων και ειδικών κατασκευών και έχει εργασθεί ως σύμβουλος μηχανικός τεχνικών έργων οδοποιίας (κάτω διαβάσεις, γέφυρες, άνω διαβάσεις, τοίχοι αντιστήριξης). Συμμετέχει ενεργά σε εταιρεία για τη δημιουργία, επέκταση και ανάπλαση τουριστικών μονάδων κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Ειδικεύεται στη χρήση προγραμμάτων πεπερασμένων στοιχείων ανάλυσης και διαστασιολόγησης κατασκευών (ETABS, SAP2000, Robot) καθώς και προγραμμάτων τεχνικής σχεδίασης (AutoCAD, CADware).
Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΜΠ, στο Εργαστήριο Μηχανών Εσωτερικής Καύσης (Μ.Ε.Κ.) του Τομέα Θερμότητας, με θέμα διατριβής: «Development of a Semi – Empirical Two – Zone Combustion Model for Estimation of NOx and Soot Emissions in Diesel Engines». Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή συνέδρια και τεχνικά περιοδικά σε θέματα που σχετίζονται με τη διατριβή του. Από το Φεβρουάριο του 2015 μέχρι σήμερα είναι εργαστηριακός επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά) στο Εργαστήριο Μ.Ε.Κ. του Τομέα Θερμότητας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και από το ακαδ. έτος 2019-2020 είναι Approved Lecturer του Παν/μιου Derby και διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής Μηχανικών του MC.
Ο Αλέξανδρος Σιάσος διδάσκει στη Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College (ATH) από το 2013, κυρίως στις περιοχές του μηχανολογικού σχεδιασμού και των τεχνολογιών παραγωγής. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Η έρευνα του επικεντρώνεται στη μείωση του κόστους σχεδιασμού, ανάπτυξης και κατασκευής πολύστρωτων σύνθετων κατασκευών υφάσματος/ρητίνης, και τη βελτίωση της επαναληψιμότητας και της αξιοπιστίας των μεθόδων παραγωγής τους. Ηγείται της εταιρείας «Siasos R&D Studio» που ειδικεύεται στο σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων και τη μελέτη και κατασκευή μηχανολογικών εξαρτημάτων και τελικών προϊόντων. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με trial biking.
Ο Γιώργος Σιώκος είναι διπλωματούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου. Η εξειδίκευση του τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα πάνω σε Smart Grids και Smart Metering για λογαριασμό της PROTASIS SA, τον έχει οδηγήσει στα μονοπάτια της Ενεργειακής Πληροφορικής. Ενδεικτικά, η ενασχόληση του σε έργα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στη Μέση Ανατολή αφορά συμβουλευτικές υπηρεσίες, σχεδιασμό, διαχείριση καθώς και υλοποίηση AMR–MDM συστημάτων για εταιρείες μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε στοιχεία AMR–MDM συστήματος με εμπειρία εκπαιδεύσεων καθώς επίσης έχει κάνει παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για λογαριασμό της PROTASIS SA.
Ο Κωνσταντίνος Σταμπουλής είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με τίτλο "Σχεδιασμός Μηχανών" στο Πανεπιστήμιο Cranfield UK το 1995 καθώς και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών & Επικοινωνιών” στο Α.Π.Θ. το 2010. Έχει εργαστεί στο πεδίο της συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, στη μελέτη – σχεδιασμό - παραγωγή ειδικών μηχανολογικών εξαρτημάτων, στην εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εξοπλισμό, στη διαχείριση και επίβλεψη Δημοσίων Έργων, στον χρονοπρογραμματισμό μεγάλων έργων, σε διάφορα έργα πληροφορικής καθώς και στον τομέα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ενηλίκων ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής, βιομηχανικό αυτοματισμό και στον βιομηχανικό σχεδιασμό προϊόντων.
Η Μαρία Στρατουρά, είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και διαθέτει εμπειρία στην επίβλεψη έργων και διαχείριση κατασκευών (Construction Manager). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΜΠ, όπου απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους ειδίκευσης στα αντικείμενα του «Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Ανάλυσης των Κατασκευών» και στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών». Είναι υποψήφια διδάκτορας στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστήμιου Πατρών σε συνεργασία με το ΕΜΠ. Η ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εργαστηριακών/ ερευνητικών ικανοτήτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη συνθέσεων για την βελτιστοποίηση της μηχανικής συμπεριφοράς και ανθεκτικότητας οπλισμένου ελαφροσκυροδέματος, τον ποιοτικό έλεγχο, τη διαδικασία παραγωγής και σχεδιασμό σύμφωνα με τους κανονισμούς. Έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).
Ο Αριστείδης Συργκάνης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας , έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης με τίτλο “Μηχανική Συγκολλήσεων και Μη καταστροφικός Έλεγχος” του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και κατέχει το δίπλωμα του Διεθνές Μηχανικού Συγκολλήσεων από το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων και το Διεθνές Ινστιτούτο Συγκολλήσεων ενώ ταυτόχρονα είναι επιθεωρητής επιπέδου ΙΙ στους μη καταστροφικούς ελέγχους (ΜΚΕ) σύμφωνα με το ΕΝ/ ASNT (ΜΤ,PΤ,RT,UT,VI, WI, PHASED ARRAY, ) και επιθεωρητής επιπέδου I στο Infrared Thermography .Είναι τελειόφοιτος στο μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης με τίτλο “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Διαχείριση Ενέργειας στα κτίρια του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας ” .Έχει εργαστεί σαν μηχανολόγος μηχανικός σε κατασκευάστριες εταιρίες όπως η ΜΕΤΚΑ, ΕΚΜΕ στην ανέγερση και κατασκευή power plant και διυλιστηρίων και δοχείων υπό πίεση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Aπό το 2012 εργάζεται στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο τμήμα Επιθεώρησης Εξοπλισμού.
Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, με σημαντική εργασιακή εμπειρία στην βιομηχανία ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή στο Εργαστήριο Στοιχείων Μηχανών του ΕΜΠ. Για δυόμισι χρόνια εργάστηκε ως μηχανολόγος μηχανικός στο τμήμα Διαχείρισης Ποιότητας και Ποιοτικού Ελέγχου του Τομέα Κατασκευής Υπεραγώγιμων Μαγνητών του CERN (TE-MSC-LMF-QA) ενώ έχει συνεργαστεί με πολλές διεπιστημονικές ομάδες στη βιομηχανία για την ανάπτυξη βιομηχανικών προϊόντων και συστημάτων, από τον σχεδιασμό έως την κατασκευή και τη διαπίστευση τους. Το ερευνητικό και επαγγελματικό του προφίλ αφορά κυρίως στην ανάλυση και τον σχεδιασμό βιομηχανικών προϊόντων, συστημάτων μετάδοσης κίνησης και κατασκευών και εμβάθυνση στους τομείς δυναμικής και ταλαντώσεων, ρευστομηχανικής και επιστήμης των υλικών.